Въвеждащ семинар ОСЪЗНАТОСТ ЧРЕЗ ДВИЖЕНИЕ по метода Фелденкрайс
14 януари 2024, от 14:30 до 17:30ч.

Методът Фелденкрайс е известен с фокуса си в интелигентното и ефикасно движение. Основната идея е да се движим с лекота, без излишно усилие и без напрежение, учи ни да се възстановяваме и почиваме по-пълноценно, както и да забелязваме настоящи нездравословни навици на движение и да ги заменяме с нови и по-ефикасни подходи. Така откриваме и отключваме неизползван потенциал, което е един безкраен процес на непрекъснато развитие. Способността ни да се свързваме със себе си, да разчитаме на себе си и да се чувстваме добре в кожата си, носи разнобразни психологически ползи като увереност, спокойствие, удовлетвореност, позитивно настроение и др.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ СЕМИНАРА?

Въпреки, че заниманията в семинара предполагат движение, те не изискват специални способности и са подходящи за всеки, който иска да опита метода Фелденкрайс и да подобри движението си, а от там цялостното си качество на живот. В метода не упражняваме сила, нито разтягане, а постигаме гъвкавост и ефикасност по естествен път, чрез интегриране на всички елементи заедно в единно функционираща система. Не е необходим предишен опит с метода, за да участвате в сминара.

ПОДХОД И ПРОГРАМА

Семинарът е изцяло практически и включва два урока Awareness Through Movement® (ATM) и демонстрация на индивидуална сесия Functional Integration® (FI) по метода Фелденкрайс.

  • 14:30 – 14:45ч. Принципи в метода Фелденкрайс
  • 14:45 – 15:30ч. Стабилност и баланс – групова практика “Осъзнаване чрез движение” (АТМ)
  • 15:30 – 15:45ч. Почивка
  • 15:45 – 16:15ч. Демо на индивидуална сесия “Функционална интеграция” (FI)
  • 16:15 – 16:45ч. Сесия “Въпроси и отговори”
  • 16:45 – 17:30ч. Обща интеграция – групова практика“Осъзнаване чрез движение” (ATM)
МЯСТО

Фелденкрайс център София, ул. Университетски парк 1, зала 105, Илиев център за образование и култура (до зала Христо Ботев). Автобус №94 и №280.

ВОДЕЩ

Ангелина Иванова е основател на “Фелденкрайс Център София” и активно води групови и индивидуални сесии по метода Feldenkrais®. Тя се обучава в продължение на 4 години по метода в тренинг програмата на Feldenkrais Institut Wien (Австрия) и е член на Фелденкрайс гилдията във Великобритания. През 2021г. основава първия по рода си Фелденкрайс център в България с идеята методът да достигне до повече хора, за да им помогне да подобрят качеството си на живот.

Ангелина вярва, че всеки човек има вътрешната способност да се справя с трудностите, да се възстановява, усъвършенства и да води щастлив и пълноценен живот. Нейната мисия е да помага на хората да се развиват и да активират своя потенциал, прилагайки методи за учене чрез движение.

Тя е сертифициран фасилитатор по метода LEGO® SERIOUS PLAY® - кинестетичен метод за фасилитиране на срещи и уъркшопии за решаване на проблеми, иновации, разработване на стратегии и т.н. Ангелина е Старши треньор по метода за личностно и бизнес развитие Aikido Training Line®, базиран на принципи и практики от японското бойно изкуство Айкидо. 

Тя има 20-годишен професионален опит в дизайн и водене на редица програми за личностно и екипно развитие за разнообразни български и международни компании.

Завършила е специалност “Индустриален мениджмънт” в Икономически университет - Варна, степен Бакалавър, а по-късно придобива магистърска степен с насоченост “Социално предприемачество” (EMBA) в Американски университет - България.

РЕГИСТРАЦИЯ

За участие в семинара е нужно предварително записване.

Можете да се регистрирате като се свържете с нас нa center@feldenkrais-sofia.com или 0876 68 68 40.

Таксата за участие е 65лв.

ОРГАНИЗАЦИЯ

Планирайте да сте в залата около 10-15 минути преди началото на семинара.

Необходимо е да носите своя кърпа или друго покривало, което да поставите върху меката постелка, осигурена от Центъра.

Облеклото за заниманията трябва да е широко и удобно, без обувки.

Очакваме ви!


hidden

Terms of use © 2021 Feldenkrais Center Sofia