Услуги

Груповите класове в метода Feldenkrais® се наричат Awareness Through Movement® (ATM) уроци, т.е. уроци за осъзнатост чрез движение. АТМ практиките представляват бавни, леки и осъзнати движения, които постигат значими ефекти по отношение на силата, гъвкавостта и цялостната интегрираност на тялото и съзнанието. Тези уроци са директно свързани с функционални движения от ежедневния живот като ефикасно ходене, безопасно повдигане на предмети, по-лесно и по-пълно дишане, подобряване на позата в седнало и изправено положение.

Уроците продължават около 45 минути. Най-често се правят в легнало положение и в различни позиции: по гръб, по корем или странично. Обучаващият води участниците през поредица от движения, които трябва да се правят внимателно и в комфортен обхват.

Съществува огромно ранообразие от уроци - от прости и с минимално движение, до комплексни и динамични. Комфортът, лекотата и качеството на движение са най-важните критерии за развиването на себеосъзнатост, подобряването на образа на Аза, повишаването на ефективността и свободата в движението и мисленето.

Центърът предлага и индивидуални уроци с предварително записване на час.

hidden

© 2021 Feldenkrais Center Sofia